Hierbij is advies op maat gewenst. De diëtist gaat samen met u kijken naar uw huidige voedingspatroon, de voeding wordt berekend en eventuele doelen worden besproken. Vervolgens krijgt u indien gewenst een persoonlijk advies. Voeding draagt bij aan uw kwaliteit van leven.
Fysiotherapie
Bij de fysiotherapie kunt u meedoen met een bewegingsprogramma en krijgt u advies over bewegen. Beweging draagt bij aan het verminderen van depressieve klachten.
Psycholoog
Indien u wordt verwezen naar een psycholoog dan zal de psycholoog eerst met u doornemen hoe het met uw dagritme, eetgewoontes en slapen is gesteld. Er wordt met u besproken of u erg passief bent en welke activiteiten u zou kunnen oppakken die u weer een tevreden gevoel kunnen geven. Daarnaast wordt besproken of u last heeft van negatieve en sombere gedachten.
Met cognitieve therapie kunt u leren gebeurtenissen wat minder negatief te zien en krijgt u weer perspectief. Is er sprake van een sociaal isolement, dan krijgt dit onderwerp de aandacht in de behandeling. Er zal in kaart worden gebracht welke andere factoren de depressie in stand houden. Dat kan zijn veel ‘moeten’ of geen grenzen kunnen stellen. Eventuele dieper liggende problematiek, zoals trauma of verlies ervaringen, worden doorgenomen en behandeld.
Slaaptherapie
Hier volgt nog nadere informatie.
TOM in de buurt (sociale wijkteam)
Bij TOM in de buurt kunt u terecht als u ondersteuning wenst in het (opnieuw) vinden van structuur in uw dag of leven. Een praktisch plan van aanpak wordt samen met u gemaakt. Ook zijn er activiteiten waaraan u zou kunnen deelnemen, of deze kunnen samen met u gezocht worden. Ook kunt u begeleiding krijgen om anders om te gaan met uw somberheidsklachten. Er zijn geen kosten aan de begeleiding van Tom in de buurt verbonden.
Onder ‘zorgverleners’ staan de contactgegevens van de zorgverleners in Boskoop.